Bent u toe aan verbouwen?

Laat uw woning uitbreiden met de VoordeelArchitect!

Verbouwen met Architect

Of het nu om een aanbouw, uitbouw, dakopbouw, herbestemming, renovatie, interieur of splitsingstekeningen gaat. De VoordeelArchitect  is gespecialiseerd in het ontwerpen en begeleiden van alle verbouwingen voor particuliere opdrachtgevers.

U profiteert mee van de lage overheadkosten van het bureau wat zich vertaald in scherpe prijzen. En dus lage kosten voor de klant.

De voordeel architect heeft veel ervaring met het realiseren van bescheiden en ambitieuze verbouwingen. Of dit nu een ontwerp op de grote lijnen gaat, waarna u het zelf afbouwt, of om een verbouwing die op het kleinste detail verzorgt moet worden. De VoordeelArchitect staat graag voor u klaar.

Kosten

Er wordt van te voren een duidelijk overzicht van de te verrichte werkzaamheden voor uw bouwplan gemaakt . Deze kunnen u aangeboden worden voor een uurtarief, of voor vaste prijzen per fase. Dit naar gelang uw keuze. Wij kunnen u een zeer scherp tarief aanbieden.

Op de tarievenpagina kunt u een indicatie krijgen van de kosten per verbouwingssoort. Gezien elke verbouwing anders is, en de moeilijkheidsgraad en afwerkingsniveau erg verschild zijn dit vanaf prijzen.

B.T.W. verlaging

Het BTW-tarief voor onderhoudswerkzaamheden en renovatie is verlaagd naar 6%.

Dit betekend dat werkzaamheden aan woningen van 2 jaar en ouder lagere kosten met zich meebrengen. De werkzaamheden moeten zijn afgerond op of na 1 maart 2013 en vóór 31 december 2014. Is dit niet het geval kan slechts over een gedeelte van de werkzaamheden 6% berekend worden. Of de regeling hierna verlengt wordt, is nog niet bekend.

Het verlaagde BTW-tarief is ook van toepassing op het ontwerpen en het vervaardigen van bouwtekeningen door architecten mits zij tevens de renovatie/verbouwing van de woning begeleiden.

Nieuwsgierig?

Wilt u verbouwen?

De VoordeelArchitect  bied u een vrijblijvend schetsgesprek aan. Dit kan op het tijdstip dat u schikt. Of dat nu overdag of  ’s avonds is. Uiteraard vindt dit gesprek bij u thuis plaats. Zo kan gelijk op locatie de verbouwing besproken worden.

Fases verbouwen

In het overzicht hiernaast, een indicatie van de stapsgewijze werkwijze bij een verbouwing.

 • 1 Intake

  Allereerst worden uw wensen en dromen besproken in een kosteloos gesprek. Vervolgens wordt er nagegaan of de gewenste uitbreiding mogelijk is en wat voor vergunningstraject doorlopen zou moeten worden. Hierna worden de met u besproken plannen verwerkt tot een schetsconcept met een globale kostenraming. Naar aanleiding van dit gesprek wordt er een vrijblijvende offerte opgemaakt.

  Heien kavel
 • 2 Ontwerp

  Een architect denkt met u mee bij uw verbouwing. Niet alleen qua indeling maar ook in materialen, installaties, techniek en gebruik. Hierbij komen vaak oplossingen naar boven waar u zelf niet aan heeft gedacht of waar een aannemer niet mee zou zijn gekomen. Architectonische oplossingen leiden vaak tot een beter gebruiksgemak en beleving van uw kostbare ruimte.

  Fundering leggen op kavel
 • 3 Vergunningen

  Sommige uitbouwen zijn tegenwoordig vergunningsvrij. Vaak moet er echter wel degelijk een vergunning worden aangevraagd. Dit kunt u zelf online doen. Dit vraagt echter beheersing van bouwtekeningen en welstandseisen. Daarom nemen we dit aspect u graag uit handen.

  Constructie bouwen op kavel
 • 4 Aanbesteding

  Bij de selectie en benadering van een aannemer kunnen wij u adviseren. U kunt kiezen dit zelf te doen op basis van het ontwerp, maar er ook voor kiezen dit uit handen te geven. Kiest u ervoor dit ons te laten doen. Dan benaderen wij verschillende aannemers en leiden deze eventueel rond bij hun bezichtiging. Ook zorgen wij ervoor dat offertes kloppen qua inhoud en volledigheid zodat nare kosten achteraf zo veel mogelijk voorkomen kunnen worden en het gewenste eindresultaat wordt behaald.

  Gevel Architectuur
 • 5 Bouw

  Afhankelijk van uw eigen kennis en ervaring kunt u tijdens de verbouwing kiezen voor een bouwinspectie met controle op maat. U kunt kiezen voor inspectie van een bepaald onderdeel, een combinatie van onderdelen of voor een complete bouwbegeleiding. Dit om te controleren of de ontwerpuitgangspunten en de technische en kostenaspecten behaald worden

  Installatie afronden
 • 6 Opleveren

  Is de verbouwing afgerond, dan volgt de oplevering.
  Hierbij word gecontroleerd of alles volgens de afspraak is gerealiseerd. Dit wordt vastgelegd in een proces-verbaal van oplevering. Ook bij de oplevering, en de zaken die hier uit voort vloeien kan de VoordeelArchitect van dienst zijn

  Opleveren kavel

Wilt u een vrijblijvend intake gesprek voor uw verbouwing? Neem contact op!

Referentieprojecten Verbouwen;

Aanbouw

Een aanbouw wordt veelal aan de huidige woning toegevoegd, zonder de bestaande woning ingrijpend te verbouwen.

verbouwen

Uitbouw

Met een uitbouw wordt het te verbouwen gedeelte volledig geïntegreerd met de bestaande woning.

verbouwen

Dakopbouw

Een plat dak is de ideale uitbreidingsmogelijkheid van uw woning. U hoeft geen tuin op te geven om van de extra ruimte te profiteren.

Dakopbouw verbouwing amersfoort

Herbestemming

Wilt u de functie van een gebouw veranderen? Van kantoor/ winkel naar woning of andersom? Neem contact op voor een intake-gesprek!

Herbestemming verbouwen

Interieur verbouwen

Naast complete verbouwingen ontwerpen wij ook keukens en kasten op maat. Gemaakt door de aannemer, of een vakman uit het netwerk.

Garage bouwen

Naast uw woning een geschakelde of vrijstaande garage realiseren? Geen probleem voor de VoordeelArchitect!

verbouwen

Eigen Huis over verbouwen

U bent niet de eerste die een verbouwing overweegt. Tips en Advies van Vereniging Eigen Huis;

Eigen huis verbouwen zelfbouw

Garantie bij verbouwen

De geplande verbouwing moet zonder risico gemaakt worden door de aannemer. Dit kan door slimme betaaltermijnen af te spreken of een verbouwgarantie zoals bouwgarant.

Garantie verbouwing architect

Financieren verbouwing

Ook de financiering van uw verbouwing is belangrijk. Welke optie is het verstandigst? De consumentenbond heeft hiervoor een advies;

Consumentenbond over verbouwen