Cataloguswoning? Bouw in Bouwteam!

Een cataloguswoning met een catalogusbouwer lijkt een goed alternatief voor ontwerpen met een architect. Bij een cataloguswoning kiest  u de basis voor uw woning  uit een catalogus, waarna de aannemer de tekeningen maakt, de vergunningen regelt en de  bouw voor u voltooid. Het grote voordeel hierbij is dat de prijs van de woning inclusief architectenkosten en constructeurskosten vanaf het begin bekend is.

Als men voor een architect kiest, wordt er vaak met een aanbesteding gewerkt. Dit leid vaak tot een scherpere prijs, maar in ruil krijgt u veel onzekerheid: Past het ontwerp wel binnen budget? Of had de woning nog uitgebreider uitgevoerd kunnen worden? Mocht de woning niet binnen budget passen, wat moet er dan uitbezuinigd worden?

Om die onzekerheid te stoppen heeft VoordeelArchitect een heldere werkwijze: Bouwen in een Bouwteam. Hierbij worden de voordelen van catalogusbouw met die van een architect gecombineerd. Resultaat? Korte lijnen, Snel de prijs van het realiseren van de woning. En dat alles met een goed ontwerp en de kwaliteit die u bij bouwen onder architectuur mag verwachten.

catalogusbouw architect

Ontwerp van uw nieuwe woning met een architect, maar wel snel de totale realisatiekosten van de woning?

Bouwen in een Bouwteam

Bij het realiseren van een nieuwbouwwoning in een bouwteam heeft u dezelfde voordelen als bij cataloguswoningen. Maar hoe gaan we te werk? Allereerst volgt een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarbij uw wensen worden besproken. Dan wordt een schetsontwerp gemaakt in verschillende varianten. In een vervolggesprek worden deze besproken en zo nodig aangepast naar uw voorkeur. Uw wensen en tevredenheid zijn hierbij de leidraad.

De volgende stap is het bepalen van de te gebruiken materialen en het afwerkingniveau. Hierna doet het bouwteam van Architect en Aannemer gezamenlijk een aanbod voor de totaalprijs om het ontwerp te realiseren. Bevalt deze prijs? Dan teken we de ontwikkelingsovereenkomst. Zo niet, worden er eventueel wat aanpassingen gedaan.

Deze methode heeft een groot voordeel: Alle kosten zijn direct duidelijk voor het gehele traject. Dit is vergelijkbaar met de werkwijze van een catalogusbouwer, alleen met een architectonisch meer verantwoord resultaat, vaak gepaard met een hoger kwaliteitsniveau. Met als resultaat een mooiere en waardevollere woning.

Dus heeft u de bouwkavel van uw dromen? Dan is het tijd voor een huis dat in alles aan uw woonwensen voldoet. Neem contact op om met VoordeelArchitect te bouwen in een bouwteam en ook uw droomhuis te verwezenlijken!

Klik hier voor de kosten van een bouwen in een Bouwteam